Tezgaha sürülen limon gibisi yok! Buzdolabında deneyen yaşadı, sonuç şahane

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiTezgahlar, her gün yemek hazırlarken maruz kaldıkları yağ, sos lekeleri ve kırıntılarla adeta bir savaş alanına dönebiliyor. Limonla mutfak temizliği sadece tezgahları parlatmakla kalmıyor, buzdolabından bulaşık süngerine kadar her alanda hayat kurtarıyor. Peki, limon bu kadar güçlü bir temizleyici olmayı nasıl başarıyor?

Mutfak temizliğinde kullanılan kimyasal temizleyiciler hem sağlığımıza zarar verebiliyor hem de yüzeyleri aşındırabiliyor. Limon ise bu noktada birçok kişinin imdadına koşan doğal bir temizleyici. Limonu temizlik için nasıl kullanmalısınız?

Limonun sırrı, içinde barındırdığı sitrik asitte yatıyor. Bu doğal asit, yağlı lekelerden inatçı kirlere kadar her şeyi çözme konusunda etkili. Sitrik asit, bakterileri öldürerek yüzeyleri dezenfekte ediyor, kötü kokuları nötralize ediyor ve tezgahlara pırıl pırıl bir görünüm kazandırıyor. Kimyasal temizleyicilerin aksine, limonun aşındırıcı etkisi oldukça düşük.

Üstelik limon, mutfağınıza ferah bir koku bırakarak temizlik sonrası o kimyasal his yerine daha ferah bir koku yayıyor. Üstelik limonla tezgah temizliği yapmak o kadar basit ki, bir kez deneyince vazgeçemeyeceksiniz. Öncelikle taze bir limonu ortadan ikiye kesin. Daha fazla etki için limonun suyunu hafifçe sıkarak yüzeyine çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Tezgahınızdaki yağlı, yapışkan veya inatçı lekelere limonun kesik yüzeyini doğrudan sürün. Limonun suyu, lekeleri çözmek için hemen işe koyulacak. Yumuşak bir bez veya süngerle, dairesel hareketlerle tezgahı ovalayın. Bu işlem, limonun sitrik asidinin lekeleri çözmesini ve bakterileri yok etmesini sağlar. Temizliğin ardından tezgahı ılık suyla nemlendirilmiş bir bezle silin. Böylece limon kalıntıları yüzeyden tamamen arınır.

Beslenme ve ev hijyeni uzmanları, kimyasal temizleyicilerin uzun vadede hem sağlığımıza hem de mutfak yüzeylerine zarar verebileceği konusunda hemfikir. Özellikle gıdayla temas eden tezgahlar gibi alanlarda kimyasal kalıntılar ciddi bir risk oluşturabilir. Limon ise tamamen doğal ve toksik olmayan yapısıyla bu endişeleri ortadan kaldırıyor.

Buzdolabınızda oluşan kötü kokuları gidermek için bir kaseye birkaç dilim limon koyun ve buzdolabının bir köşesine yerleştirin. Limon, kokuları nötralize ederek buzdolabınızı taze tutar. Marketten aldığınız meyve ve sebzelerdeki kimyasal kalıntıları temizlemek için limon suyuyla durulama yapabilirsiniz. Bir litre suya bir limonun suyunu sıkın ve sebzelerinizi bu suda bekletin.

Bulaşık süngerleri, bakteri üremesi için mükemmel bir ortam. Süngerinizi limon suyuyla ıslatıp birkaç dakika bekletince bakteriler yok olacak. Ahşap veya plastik kesme tahtalarınızdaki lekeleri ve kokuları gidermek için limonun kesik yüzeyini tahtaya sürün ve ardından tuzla ovalayın. Sonuç tertemiz oluyor.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”